tisdag 31 maj 2011

Maj


Sköna maj vad du var kall och regning i år... men vi  har i alla fall fått se häftiga himlar med dramatiska bymoln, som detta cumulunimbus som svävar över byn. Våren kom ju tidigt. Första svalorna kom i mitten på maj, och "klivvi" (gluttsnäppan) likaså. Saggat blev isfri 18.e maj. Vårt svanpar som kommer varje år och stannar några veckor och  simmar så fint i tjärn, de kom, men for fort vidare västerut... Ljungpiparna rastde här också på vallen några dagar innan de drog vidare. Nu simmar alla möjliga sjöfåglar i tjärn och lommen hörs ropa över vattnet

Maj är en månad med full aktivitet. Det ska vedas. Hela anläggningen ska städas både inomhus och utomhus. Skotrarna ska servas innan de ställs undan. Men nu är vi i det närmaste klara och anläggningen är tiptop inför helgen stundande bröllop!


Vårsäsongen går så fort och helt plötsligt är det över och vi måste ta farväl av varandra... Jag och PetraLeif, vår klippa som skött lederna hela vintern. Här servas alla skotrar inför nästa säsong.Lobbyn har fått en glasdörr ut mot altanen.


Lasse vid vedmaskinen...Just nu har vi en skir grönska när lövsprickningen är i full gång.


Lasse och Freja, vår Golden Mountain Dog...Maggie och Johanna ser till att stugorna är fräscha inför sommaren.

Kabbelekan blommar just nu vid Saggats strand.

2 kommentarer:

  1. Så fina bilder och så roligt att läsa om vad ni har haft för er under maj. Längtar efter att få komma till er och se Årrenjarka i sommarskrud! Kul med bröllop i helgen, får mig förstås att tänka på vårt bröllop där för 24 år sedan... Tänk vad tiden går!
    Katarina

    SvaraRadera
  2. Katarina, vi hoppas på att snart få se er här i Årrenjarka!

    SvaraRadera